18 Haziran 2010 Cuma

Erlend Øye the King! :)

Merhaba,
Bugün sizlere, 19 Haziran'da Efes One Love Festival'de dinleyeceğimiz "The Whitest Boy Alive" adlı gruptan, özellikle de grubun kurucusu olan küçük dahi "Erlend Øye"den söz etmek istiyorum.

Bir süredir; dinlediğimde "ne kadar başarılı bir düzenleme", "ne kadar da naif bir elektronik altyapı" dediğim hemen hemen bütün parçaların altından bu küçük dahi Erlend Øye çıkıyor. Norveçli müzisyen, dahilinde yer aldığı her projede aynı çizgiyi her nasılsa koruyor, ancak her seferinde de bir yenilik sunuyor.

"Röyksopp" adlı indie/elektronica diyebileceğimiz türde müzik yapan grubunu pekçoğumuz "Poor Leno" adlı parçayla hatırlarız. "Kings of Convenience" adlı grubu ise akustik bir altyapı kullanarak sadeleştirdiği müziğiyle, özellikle "Misread" adlı parçayla biliriz yüksek ihtimal. Erlend Oye'nin solo albümü "Unrest" ise tamamen "naif elektronik müzik" olarak nitelendirdiğim bir altyapıyla, muazzam dans parçalarının olduğu bir albüm. Bu albümdeki müzikal dokunun bağımlılık yaratmasının altında şu yatıyor olabilir mi acaba: "Unrest"; Barselona, Helsinki, Roma ve Finlandiya’nın da aralarında olduğu on farklı şehirde, on farklı "electronica" sanatçısıyla birlikte kaydedilmiş.
Yo yo, bence bağımlılık yapan bu ılımlı dans müziği tamamen Erlend Øye'nin eseri!:)


Üretkenlikte sınır tanımayan küçük dahi Erlend Øye'nin bir diğer projesi ise "The Whitest Boy Alive".
Erlend Oye’nin Berlin merkezli indie-pop grubu The Whitest Boy Alive, daha önce İstanbul'a gelmiş ve Babylon'da bir konser vermişti.

Benim gibi hayranları, grubun unutulmaz canlı performansını yarın Efes Pilsen One Love Festival'de izleyecekler...

Nefin Huvaj
bugunbugece.com üyesi