22 Haziran 2010 Salı

Bulutsuzluk Özlemi - Yeni Albüm "Zamska"

Bu akşam (22 Haziran 2010) Hayal Kahvesi Beyoğlu'nda Bulutsuzluk Özlemi konseri var: http://www.bugunbugece.com/istanbul/Müzik/Pop-Rock/35312-Bulutsuzluk-Özlemi.html

Geçen ayki konserlerine gidememiştim. Bu akşam gideceğim. Son albümleri "Zamska" gerçekten Bulutsuzluk Özlemi için yenilikçi, oldukça jazzy, biz sevenleri için ise "bir ağabey ile sohbet etmek" kıvamında olmuş.
Ben beğendim.


Özellikle de; Rüzgar, Yağmur ve Zamska (her birinin tek kelimelik isimleri olması bile bu parçalar dahilinde farklı bir dizge yakalanmış olabilir mi sorusunu akla getiriyor:) gerçekten çok başarılı parçalar. Her albümde bazı parçaları öznelleştiririm ister istemez.. Bu albümde de "Yağmur" ve "Rüzgar" - yazın bereketli havasını da yakalarmış gibi - bana da damgasını vurdu.


İşin ilginç yanı, eskiden beri iyi bir Bulutsuzluk Özlemi dinleyicisi olmama rağmen, zihnimin bir köşesinde o meşhur "Sözlerimi geri alamam" ile kalakalmış gibiydi bu grup. Bazen anılarda kaldığı haliyle kalsın isteriz birtakım güzellikleri, oysa bunların pekçoğu olumlu veya olumsuz anlamıyla gelişiyor, değişiyor, yenileniyor... Bulutsuzluk Özlemi'nin bu yeni albüme kulak kabartmakta fayda var derim.

İyi dinlemeler...

Nefin Huvaj
bugunbugece.com üyesi