10 Mayıs 2010 Pazartesi

Nişantaşı'nda yeni bir ayrıcalık: N*Lounge

Güzelbahçe Sok. Bahar Apt. No.10, K:1, D:2
Nişantaşı, Telefon: 212 - 241 68 06

18 yaşından beri yemek kültürünü araştıran ve Yemek yapmayı en keyifli hobisi haline getiren Perran hanımın bilgi ve birikimleriyle açılan bir mekân N*Lounge.
Ayrıcalıklı hizmet sunmayı amaç edinmiş olan Perran Hanım, yılların bilgi birikimini herkesle paylaşmak adına açmış bu mekanı. Bir ev ortamının verdiği keyif ve rahatlık hakim.

Mekânda mutfak Perran hanıma emanettir, malzeme seçiminden yemeğin müşteriye gelmesi aşamasına kadar her detay ile tek tek ilgilenen Perran hanım, müşterinin yüz ifadesinde, hazırlamış olduğu yemeğin müşteri tarafından aldığı notu anlıyor.

Hizmet anlaşıyı sadece yemek servisi ve ihtiyacı karşılamak değil, kalıcı müşteri memnuniyeti olan mekân işletmecisi, "kendi yemediğim yemeği müşterime sunmam" diyor. Menüsündeki tüm ürünlerde iddialı olan mekân, çok mütevazi olduğundan, bizim ısrarımız ile birkaç yemeğini bize tavsiye ediyor: Zeytinyağlılar ve tatlılar mükemmel, "zeytinyağlı ıspanak sapı" lezzetler arasında benim en beğendiğim ve favorime adaydı, diğer lezzetler ise tartışmasız mükemmel!

Sakızlı muhallebi dediler, ayrıcalıklı bir lezzet olamaz diye düşünmek büyük yanılgım oldu. Ya o dondurma; dondurma düşkünü olduğumdan birçok yerde yediğim bir tat olarak düşündüm, ama yanıldım, ben şimdiye kadar böyle lezzetli bir dondurma yememiştim, çikolatanın tadı ve dile değen nane parçaları ile dondurma keyfim büyüdükçe büyüdü, mest oldum.

Perran Hanımdan öğrendiğime göre kendisinin hazırladığı bu dondurmada büyük bir sır var, tabiki bizimle paylaştığı bir sır; bu dondurmanın sütü, Perran hanımın kendi çiftliğinden günlük geliyormuş. Demek ki bu yüzden çok özel ve keyif vericiydi...

Farklı tatları ve uygun fiyatları ile değişikliğin ve kalitenin farkını mekana girer girmez anlayabilirsiniz; zeytinyağlıları, atıştırmalıkları ve etli pazı sarmasını denediğinizde bu mekan vazgeçilmeziniz olmaya tek aday olacaktır.

Perran hanımın kendisinin yaptığı galetaları, 55 kişilik kapasitesi, sıcacık ambiyansı, özel günler, davetler ve organizasyonlar için eşsiz bir mekân.
Mekânda mükemmel lezzeti çok ucuz fiyata yiyebildiğiniz gibi, müdavimi olmanız için çok neden bulabileceksiniz. Bu nedenleri öğrenmek istiyorsanız kesinlikle bir kez olsun mekanı ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

"Anne tatları" dediğimiz Türk kültürünün vazgeçilmez yemek mentalitesini unutmamak isterseniz, N*lounge bunun için vazgeçilmeniz olacaktır...

Seçil Çolak
bugunbugece.com üyesi