14 Mayıs 2010 Cuma

İstanbul, Temmuz ayında "Caz Kenti" oluyor.

17. Uluslararası İstanbul Caz Festivali 1 - 20 Temmuz tarihleri arasında İstanbul'da!

İKSV - Salon'da dün akşam saatlerinde gerçekleşen basın toplantısıyla programı resmi olarak açıklanan festivalde sahne alacak isimlerin bazıları, caz heyecanını doruğa çıkartacak türden:
Tony Bennett, Chick Corea, Buika, Grace Jones, Stanley Clarke gibi isimlerin yanı sıra, yüksek müzikalitesi nedeniyle festival kapsamına alınmış farklı isimler; Seal, Imogen Heap...


Festivalin kuşkusuz en çok ses getiren isimlerinin başında Tony Bennett geliyor. 15 Grammy ödülü sahibi, caz müziğin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan unutulmaz ses Tony Bennet, caz standartları ve baladlara getirdiği yorumlarla İstanbul'da olacak. 82 yaşındaki ünlü müzisyen, her yaştan müzik dinleyicisini 15 Temmuz akşamındaki bu konserde toplayacak gibi görünüyor.
Müzik dünyası için tarihi bir gün olabilir, kaçırmamak lazım...


Chick Corea, caz müziğin en ünlü piyanist ve bestecilerinden biri. 1960'lardan beri en ilham verici ve üretken caz müzisyenlerinden biri sayılıyor. "Müziğin özgür ruhlarını birleştireceği" konseriyle 7 Temmuz'da İstanbul'da olacak. O'nu sahnede izleyecek olmak büyük keyif!


Günümüzün en güçlü seslerinden biri olarak kabul edilen Buika, içe işleyen buğulu sesiyle 20 Temmuz gecesi festivalde sahne alacak. Çağdaş İspanyol ve Latin müziğini, caz ve flamenkonun melankolisiyle tamamlayan bu inanılmaz sesin konseri heyecanla bekleniyor.
İspanyol müziğinin, ruhu ezikleyen esrarengiz buğusuna kalbi dayanmayacak olanlar dikkatli olsun:)


Belirtmeden geçemeyeceğim; tüm bu güzide müzisyenlerin yanı sıra, benim özellikle beklediğim isimlerden biri de 10 Temmuz'da İstanbul Modern'de vereceği konserde izleyeceğimiz Imogen Heap. "Yeni Ozanlar" kategorisinde sahne alacak olan Imogen Heap, yeni keşiflere açık olanları etkileyecek bir ses ve yoruma sahip. Benden söylemesi...


Ayrıca, "Festival içinde festival" olarak nitelenen Tünel Şenliği ve İKSV Salon'da gerçekleşecek hafta sonu partileriyle desteklenecek olan caz heyecanı, bu yaz İstanbul'u tam bir Caz Kenti'ne dönüştürecek gibi görünüyor...


Ayrıntılar için: http://www.bugunbugece.com/istanbul/Istanbul-Caz-Festivali/ Festival biletleri 15 Mayıs'ta online satışa çıkıyor. Bütçe ayırabilecek ilgililere ısrarla duyurulur.

Nefin Huvaj
bugunbugece.com üyesi