13 Nisan 2010 Salı

Emek Sineması'nın zor günleri...

Türk sineması deyince ilk akla gelen; Yeşilçam sokağında, 86 yıllık bir sinema geçmişini dokusunda taşıyan Emek Sineması, "İstanbul, Beyoğlu" denilince pekçoğumuzun aklına gelen en eski sinemalardan biri.


Özellikle festival takipçileri için bambaşka bir yeri var bu sinemanın. Bağımsız sinema salonlarından biri olmasıyla da sinema sanatının geleceğine dair büyük öneme sahip. Ancak en önemlisi, kültürel miraslarımızdan biridir Emek Sineması! Bağımsız sinema deyince akla gelen ilk mekanlardan biridir, hepimizindir... Ve şimdi kamuoyunun desteğini bekliyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ulaştırılmak üzere yazılan dilekçeye bugüne kadar 400'e yakın kişi imza atmış. 3 Nisan'daki Film Festivali alternatif açılış partisinde bu sayıya yüzlerce imza daha eklenmiş durumda.

Sosyal tarihimizde, kültürel geçmişimizde en değerli sinemalardan biri olarak yer etmiş Emek Sineması'nın karşı karşıya kaldığı bu duruma tepkiler sürüyor... Siz de, Emek Sineması'nın korunmasına yönelik imzanızı; isminiz, soy isminiz ve mesleğinizi şu adrese mail göndererek atabilirsiniz: onay@emeksinemasiniyasatalim.org


Nefin Huvaj
bugunbugece.com üyesi