26 Mart 2010 Cuma

Sinema: “Günışığı” Temizleme Şirketi

Bugün İstanbul Erkek Lisesi’nde ücretsiz gösterimi olan güzel bir filmden söz etmek istiyorum size:“Günışığı” Temizleme Şirketi.


Orijinal adıyla “Sunshine Cleaning” 2008 yapımı çok hoş bir seyirlik. Özellikle de vizyondaki filmleri değil, festival filmlerini izlemeyi tercih edenler için hoş bir deneyim olabilir.


Olumsuz görünen bir durumun açılımları da olumsuz olacaktır diye bir koşul yok elbette... Dışarıdan baktığımızda, ilk akla gelen anlamını düşünerek yargıladığımız pek çok şey, aslında görünenin ardındakini görmeye çalıştığımızda farklı yorumlar sunabilir bize. Film biraz da bu temaya vurgu yapıyor alt metinde.

Annelerinin ölümünün ardından hayata ve birbirlerine tutunmaya çalışan iki farklı karakter... Farklı yapıdaki bu iki kız kardeş, umdukları mutlu hayata ulaşamamışlardır. Çocuğunu tek başına büyüten eski amigo kız - abla, zeki ve sorumsuz küçük kız kardeş, bir suç mahali temizleme şirketi kurarlar: Günışığı Temizleme Şirketi. İntihar ve cinayet mahallerinde temizlik yaparken başlarına gelmeyen kalmaz. İzlerken, bu durumdan mutsuz olmalarına hiç şaşırmayacağınızı düşünürsünüz, ancak onlar mutlu olmanın yolunu küçük güzel şeylere tutunarak bulmuşlar...

Keyifli bir seyirlik...

Nefin Huvaj
bugunbugece.com üyesi